13 Nisan 2008 Pazar

Festival Günlükleri - 3 (11 Nisan)

Bugünkü ilk filmime heyecanla gittim ve buna da değdi. İkinci filme ise alternatif olarak gittim, yani güzel çıkabilir diye ama çıkmadı. İsterseniz detaylara inelim.

Before the Rain, başucu filmlerimden biridir. Dolayısıyla Milcho Manchevski, takip ettiğim bir yönetmen. Açıkçası bu son filmi de beni gayet tatmin etti. ‘Atalara saygı’ özünden hareketle bir gerilim filmi çekmiş. Geçmişe saygı, hayatın anlamını arayış, ebevyenlik ilgilenilen ana konular içerisinde ve tabii Makedonya’ya dair yorumlar. Çoğunun ilk denemesi olsa da oyunculuk dikkate değer. Manchevski izlenmeyi, takip edilmeyi hak ediyor ve bu film de bunun gayet güzel bir kanıtı.

Şu ana kadar gittiği en sıkıcı film herhalde. Hiçbir şey anlamadım. Sanırım bir adada yaşayan bir gayin hayatından bir kesitti.

Gölgeler/Senki

Oyuncular: Borce Nacev, Vesna Stanojevska, Ratka Radmanovic, Sabina Ajrula, Filareta Atanasova, Salaetin Bilal – Görüntü Yönetmeni: Fabio Cianchetti – Müzik: Ryan Shore – Senaryo ve Yönetmen: Milcho Manchevski - ****

La Leon

Oyuncular: Jorge Roman, Daniel Valenzuela, Jose Munoz, Juan Carlos Rivas – Görüntü Yönetmeni: Paula Grandio – Müzik: Vincent Artaud – Senaryo: Santiago Otheguy (Santiago Otheguy ve Juan Diego Solenas’ın hikayesinden) – Yönetmen: Santiago Otheguy - *

Hiç yorum yok: