11 Mayıs 2010 Salı

Kick-Ass

Cuma akşamı Iron Man 2’yi izledim. Bir önceki yazıda yazdığım gibi eğlenceli bir süper kahraman filmiydi ve fazlası hiç yoktu. Bu yazıda size bahsedeceğim film ise hem süper kahraman filmi hem de değil!

Dave Lizewski, çizgi roman manyağı bir inektir (nerd). Dave’in en çok istediği şey ise süper kahraman olmaktır. Böylece hem sevdiği kızı kazanacak (Örümcek Adam gibi) hem de kötülere karşı amansız bir mücadele verecektir (Batman gibi). Tabii çelimsiz ve sıradan olması onun önündeki başlıca nedenlerdir. Ama o buna aldırmaz. İnternetten bir kostüm alır ve giyip sokağa çıkar. Adı ise Kick-Ass’tir. Şansının yardımıyla ilk gününde bıçaklanır ve bir süre okula bile gidemez! İkinci denemesinde ise internette fenomene dönüşen bir dövüşe karışır ve balına dövüşü kazanır.

Film, bu noktaya kadar inanılmaz eğlenceli gidiyor. Aslında tipik bir lise genci filmi gözüyle bakılabilir ama kanında bambaşka heyecanlar da barındırıyor. Film, bu noktayı geçince biraz 1. viteste takılıyor. Çünkü filmin başka kahramanları da var ve onların da tanıtılması gerek. Hit-Girl ve Big Daddy’yi beraber görmek bile sizi kopartmaya yetiyor ki ikilinin sahneleri her ne kadar duygusal olsa da kahkahalara vesile oluyor. Sakin ve bol hikayeyle geçen gelişme faslından sonra bol aksiyonlu ve bol kahkahalı bir sonuç bölümü sizi bekliyor.

İnanın The Dark Knight’tan sonra bu kadar aksiyonu yüksek ve gerçekçi bir film izlememiştim. The Hangover’dan beri de bu kadar kahkaha atmamıştım.

Çok iyi bir senaryo, çok iyi bir kadro (Nicolas Cage’i uzun zaman sonra rahat oynarken izledim), enfes bir ses kaydı (soundtrack) (Hit-Girl’ün mafya evine daldığı sahnede Joan Jett’ten ‘Bad Reputation’ın çaldığı sahne kendimden geçtiğim andır!) ve akıllardan çıkmayacak bir film. 2010’u hatırlatan nadide filmlerden olacak.

Oyuncular: Aaron Johnson, Chloe Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Nicolas Cage, Mark Strong, Lyndsy Fonseca – Görüntü Yönetmeni: Ben Davis – Müzik: Marius De Vries, Ilan Eshkeri, Henry Jackman, John Murphy – Senaryo: Jane Goodman, Matthew Vaughn (Mark Millar ve John Romita Jr.’un çizgi romanından) – Yönetmen: Matthew Vaughn – ****1/2

Hiç yorum yok: